Política Internacional

JEAN WYLLYS SE'N VA DEL BRASIL

Amenaçat de mort, diputat de l’esquerra brasilera se’n va del país

El diputat nacional del PSOL Jean Wyllys, elegit per tercera vegada per l'Estat de Rio de Janeiro, va anunciar aquest dijous que deixarà el seu mandat i s'anirà del Brasil. En una entrevista realitzada pel diari Folha de S.Paulo, el parlamentari va dir que no tornarà al Brasil i es dedicarà a la vida acadèmica.

Sábado 26 de enero de 2019 | 07:41

Julià Medeiros, president nacional del Partit Socialisme i Llibertat (PSOL), va afirmar de David Miranda (PSOL de Rio de Janeiro) assumirà la vacant de Jean Wyllys.

Diana Assunção, dirigent nacional del Moviment Revolucionari de Treballadors (MRT) del Brasil, va comentar la sortida de Jean Wyllys: "Venim denunciant les gravíssimes amenaces de mort que el diputat Jean Wyllys ha vingut patint. Avui ell va anunciar la seva sortida del país. Brasil del cop institucional té una ferida oberta: qui va manar a matar (la regidora de Rio pel PSOL) Marielle Franco? Amb aquesta ferida i l’avanç del bolsonarismo, l’amenaça a diputats d’esquerra és creixent. Marcelo Freixo va patir recentment un intent d’assassinat ".

El diputat ha afirmat que després de l’assassinat de Marielle, les amenaces que rebia anteriorment es van transformar en un senyal d’alerta.

"Cal denunciar i responsabilitzar el govern de Bolsonaro i Witzel per aquesta situació. Lamentem la sortida de Jean Wyllys, rebutgem la fastigosa campanya bolsonarista #VaiPraCubaJean (andate a Cuba Jean) i cridem a la més àmplia mobilització contra tots els atacs a l’esquerra , als moviments socials i per justícia per Marielle. És fonamental que els diputats d’esquerra posin els seus mandtos al servei de construir aquesta mobilització ", ha declarat Diana Assunção.

Minuts després de la declaració de Wyllys, la xarxa social Twitter va ser presa pel hashtag "VaiPraCubaJean", de caràcter totalment reaccionari, col·leccionant missatges d’atacs al diputat. L’assassinat de Marielle Franco, regidora del PSOL per Rio de Janeiro, va posar de manifest la ferida oberta del cop, buscant intimidar el conjunt dels militants de l’esquerra.

En conèixer la decisió de Jean Wyllys, la família Bolsonaro va celebrar destil·lant homofòbia i odi contra l’esquerra.

Carlos Bolsonaro, fill del president Jair Bolsonaro, que en les eleccions va atacar al moviment #EleNão (ell no) defensant la tortura dels seus participants, va celebrar el fet al seu compte personal de Twitter: "Que Déu t’acompanyi i que siguis feliç!" , va tuitejar.

La família Bolsonaro col·lecciona un vast historial de defensa de la tortura i de la dictadura militar, atacant freqüentment a militants d’esquerra al Brasil.

Lluny de deixar-se intimidar davant l’avanç de l’extrema dreta reaccionària, els treballadors, la joventut, les dones, els negres i la diversitat sexual tenen plantejat construir una força real de mobilització en els llocs de treball i estudi, portant als carrers un pla de lluita capaç d’enfrontar els durs atacs del govern de Bolsonaro, encapçalat per empresaris, terratinents i conservadors en defensa dels interessos de la burgesia.


Temas relacionados

Jair Bolsonaro   /   Marielle Franco   /   En Català   /   Política Internacional   /   PSOL   /   Brasil

Comentarios

DEJAR COMENTARIO