Géneros y Sexualidades

HOMOFÒBIA

Grècia: l’activista queer Zak Kostopoulos assassinat a Atenes

L'activista i performer queer Zak Kostopoulos va ser brutalment copejat fins a la mort, suposadament després de l'intent de robatori d'una joieria al carrer Glastonos, prop de la Plaça Omonia al centre d'Atenes. L'incident va ocórrer el divendres passat a plena llum del dia i davant diversos testimonis.

Eduardo Nabal

Burgos | @eduardonabal

Martes 25 de septiembre de 2018

Foto: Freedom News

Kostopoulos era un conegut activista queer i LGBTQ+ i artista drag que va lluitar per eliminar els prejudicis que sofreixen les persones seropositives.

Els mitjans de comunicació grecs presenten l’assassinat de Kostopoulos com un accident ocorregut quan l’amo de la tenda va tractar de "protegir la seva propietat". No obstant això, segons van informar alguns activistes “el seu assassinat està en totes les notícies presentades com un accident: va morir tractant d’escapar a través d’un aparador després d’intentar un robatori a mà armada. El brutal vídeo que acompanya a aquests articles mostra una veritat molt diferent: un Zak desorientat i desarmat que tracta d’escapar i l’amo de la tenda amb un altre home que li dona cops de peu brutalment fins a matar-ho".

Una altra versió explica que Zak no tenia la intenció de robar la tenda en absolut, i va entrar solament per buscar protecció d’alguna baralla que succeïa a prop i va acabar atrapat quan la porta de seguretat es va tancar automàticament.

L’espantós i cruel vídeo mostra a Zak, que ja amb prou feines camina i lluita per mantenir-se en peus, sortint de la tenda per la finestra que van trencar amb un extintor i perseguit per l’amo de la tenda i un altre home que el copeja mentre una multitud d’espectadors es limiten a mirar. Quan arriba la policia motoritzada grega, emmanillen a Zak, que jeu copejat i malferit en el sòl, en lloc de detenir als seus agressors. L’amo de la tenda va ser arrestat nomésdesprés que el vídeo es fes públic i es convertís en viral.

Després de l’assassinat de Zak, va haver-hi una reunió d’emergència a l’escola politècnica d’Atenes que va acabar en una protesta espontània de centenars de persones, amb algunes protestes més petites en altres ciutats. Més esdeveniments estan planejats pels activistes grecs en els propers dies davant aquest alarmant augment de la violència feixista i homòfoba.

Font: Freedom News


Temas relacionados

En Català   /   Movimiento Queer   /   Gays   /   Fascismo   /   Homosexualidad   /   Homofobia   /   Géneros y Sexualidades

Comentarios

DEJAR COMENTARIO